Beleef het voedselbos!

In het voedselbos worden rondleidingen op maat gegeven met een uitgebreide uitleg, in kleine groepen en op afspraak. Een ontdekkingsreis voor iedereen - kinderen, jongvolwassenen en volwassenen - waarbij je de eetbare natuur op een nieuwe manier beleeft! Afhankelijk van de samenstelling van de groep wordt dieper ingegaan op de vele facetten van het voedselbos.

Rondleiding tijdens de zomer

Rondleiding met kinderen & scholen

Bij kinderen wordt speciaal aandacht besteed aan wat hen boeit. Ze willen zien, leren, experimenteren én ontdekken. Ze leren het voedselbos lezen als een spannend boek vol avontuur!

Rondleidingen voor scholen worden zoveel mogelijk afgestemd op het lesprogramma, eventueel aangevuld met opdrachten die de leerlingen in het voedselbos kunnen uitvoeren. Zo wordt een goede aansluiting tussen theorie en praktijk gewaarborgd.

Praktijkles bodemonderzoek met leerlingen van Biotechnicum

Natuurles met leerlingen van basisschool de Achellier

Heb je interesse in een rondleiding?

Om een rondleiding aan te vragen, vul hieronder het formulier in, en we nemen via mail of telefonisch zo snel mogelijk contact met u op.

De rondleidingen worden in de maanden maart t/m juni en in september t/m november verzorgd. De groepsgrootte is steeds max. 12-14 personen.


Enkele reacties van eerdere bezoekers.

Het was aangenaam en interessant, waarvoor dank. Verder nog veel succes met je voedselbos.

  • Guido

Proficiat met het voedselbos in Achel op te richten, wat een ongelooflijk mooi idee en project! Ik heb al verschillende keren een rondleiding willen bijwonen, maar dat is helaas nog niet gelukt. Hebben jullie nog rondleidingen in het vooruitzicht gepland? Of hebben jullie nood aan een helpend handje zo nu en dan na de werkuren of in het weekend? Dan mag je het altijd laten weten.

  • Marie

Ik kreeg 3 lovende reacties binnen over je rondleiding.

  • ISIS

Nogmaals bedankt voor de fijne en leerrijke rondleiding van gisteren. 

  • Mario

Het was een heel leerrijke mooie rondleiding! Genoten!

  • Nicole

Het was een unieke ervaring; een mooi verhaal enthousiast en vol passie gebracht door Tineke!

  • Theo

Vanmorgen heb ik de rondleiding door het voedselbos meegemaakt. Het was heel interessant en vond jouw verhaal ook heel inspirerend. De natuur kan ons veel leren.

  • Marion

Bedankt voor de inspiratie Tineke!

  • Annie

De jongens waren onder de indruk, vertelden ze me. Ze hebben veel bijgeleerd. A. wil zelfs een stuk tuin thuis omvormen naar 'voedselbos'.
Ook jouw enthousiasme en zienswijze werkt inspirerend. M. was heel star gericht op een bepaalde stageplaats en heeft nu toch de klik gemaakt om ook het onbekende te leren kennen en misschien toch een andere plaats ok te vinden.
Ze komen graag nog eens terug en iets praktisch is voor deze bende altijd een extra troef.

  • Biotechnicum

Ik wil je nog eens bedanken voor de fijne voormiddag. De passie was mooi om te zien. Blijf dat vasthouden .... Ik weet dat ik nog heel veel kan opsteken van je.. 

  • Sander