Tineke Niesten is het gezicht achter Voedselbos Achel. Tijdens een publiekswandeling in november 2017 werd een toelichting gegeven op de voorgenomen herinrichting van Domein De Bever in Achel. Gezien de speerpunten, te weten natuurherstel, bestrijding van invasieve vijverbegroeiing, recreatie & economie, en natuureducatie, leek een voedselbos een passende aanvulling op de reeds toegekende plannen, waardoor het voorstel binnen de Stad mocht worden gepresenteerd. Na zorgvuldige en uitgebreide onderbouwing werd eind 2018 de officiële goedkeuring van de Stad Hamont-Achel - zijnde de huidige eigenaar van het bosperceel - verkregen en konden de werkzaamheden begin 2019 van start gaan.

De realisatie van het voedselbos is Tineke's unieke bijdrage aan de wereld. De transformatie van de verlaten boomgaard tot een vitaal voedselbos werd het keerpunt in haar leven: alles viel op zijn plaats. De cirkel was rond. In de tropen geboren, bleek het zaadje al vroeg geplant: dit zal ongetwijfeld de voedingsbodem zijn geweest voor de passie voor de natuur. Na verdieping via de Permacultuur, de vele reizen naar jungles en natuurgebieden, diverse cursussen over voedselbossystemen, was daar de nieuwe levensinvulling. De investering van tijd en energie in het voedselbos op geheel vrijwillige basis, is een investering in de toekomst. Ze geeft haar kennis, ervaring en wijsheid van de natuur met veel plezier door aan de jeugd en volgende generaties.


Contact

Heb je een vraag, wil je meer informatie of heb je interesse in een rondleiding, neem dan contact op met Tineke.

Kijk ook eens in onze activiteitenkalender.

Beverbekerdijk 50
3930, Hamont-Achel
België


Volg ons op Facebook voor regelmatige updates, foto's en interessante links!


Partners

Het voedselbos is gerealiseerd in samenwerking met Stad Hamont-Achel, Regionaal Landschap Lage Kempen, Agentschap voor Natuur en Bos, en met financiële  ondersteuning van de provincie Limburg.

Maak jouw eigen website met JouwWeb